Recital sustinut de Laura Bretan la Ambasada Romaniei in SUA … de Ziua Nationala (Foto)

Ambasada României in SUA a celebrat Ziua Națională a României, la 1 decembrie 2021, prin organizarea unei recepții și a unui recital susținut de tânăra cu origini satmarene, Laura Bretan.

În discursul său, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a evocat contribuțiile aduse la realizarea Marii Uniri de către oamenii de stat, diplomații, femeile și bărbații curajoși care au crezut în idealul unității și și-au dedicat întreaga putere pentru a-l atinge.

A fost nevoie de curaj și determinare, dar, mai ales, înțelepciune politică și înțelegere a sensului istoriei. Momentul nostru astral, Marea Unire, a fost posibil pentru că lideri importanți ai vremii, printre care și președintele Woodrow Wilson, ne-au susținut cauza: realizarea unui stat unitar, suveran și indivizibil”, a afirmat ambasadorul Muraru.

Ambasadorul român la Washington a subliniat importanța Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și sistemul de securitate colectivă din care România face parte în prezent, Alianța Nord Atlantică.

Am parcurs un drum lung în atingerea idealului nostru național, dar acum suntem protejați de scutul puternic al apărării colective ca parte a NATO și suntem un partener privilegiat al Statelor Unite. Ne confruntăm cu provocări și astăzi, așa cum am făcut-o și în 1918, dar acum le confruntăm împreună cu partenerii noștri care au aceleași opinii, suntem uniți împotriva amenințărilor la adresa democrației, statului de drept și suveranității. România și Statele Unite împărtășesc acum principii și valori care sunt incontestabile și nenegociabile: toleranța, respectul pentru drepturile omului, justiția, libertatea economică și prosperitatea”, a arătat ambasadorul Andrei Muraru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.