Ce inseamna gazduire web?

Prezenta in mediul online se poate face prin mai multe moduri de comunicare. De exemplu, in zilele noastre foarte la moda sunt platformele YouTube si TikTok. Totusi, una din cele mai populare, stabile si benefice metode prin care poti sa ajungi cunoscut in mediul online este printr-un site web (blog). Din acest motiv in articolul de fata o sa-ti spun ce inseamna gazduire web si cum sa alegi una de calitate.

Un site web are foarte multe avantaje, in comparatie un clip video. Mai mult decat atat, poti sa faci o mai buna monetizare, prin urmare poti obtine un profit foarte bun. Daca un clicp video (in cele mai multe cazuri) va fi util si vizionat doar pentru o anumita perioada de timp, un articol de pe un site web poate sa fie ever green (va fi util pentru un timp nedefinit). De exemplu, articolele informationale despre locuri de vizitat, tutoriale despre amenajari, retete de mancare, etc.

Ce inseamna gazduire web?

Gandeste-te la o gazduire web ca la un teren pe care doresti sa construiesti o casa. Atunci cand doresti sa-ti ridici o locuinta ai nevoie in primul rand de un teren, iar mai apoi de o adresa. Adresa casei tale reprezinta de fapt numele de domeniu, iar terenul este gazduirea web.

O gazduire web reprezinta o inchiriere de spatiu pe niste servere conectate la internet. Site-ul tau va contine multe fisiere, asa ca ai nevoie de spatiu, dar si de resurse, pentru ca acesta sa se poate incarca atunci cand este vizitat.

Serverul este un computer performat, special construit si optimizat pentru a gazdui site-uri web. Acesta dispune de un spatiu de stocare foarte mare, deoarece pe el vor fi gazduite foarte multe site-uri, dar si de resurse, precum memorie RAM, procesor si unitati de stocare foarte rapide. Un exemplu de gazduire web este HostRiver, iar mai multe informatii despre aceasta companie gasesti pe site-ul AfluOnline in articolul pareri HostRiver.

In concluzie, ca sa ai un site web (blog) ai nevoie de un nume de domeniu, o gazduire web (indiferent ca vorbim de una clasica sau o gazduire WordPress) si de site-ul in sine (imagini, text, fisiere css, js, etc).

Cum alegi o gazduire web?

Probabil cel mai important lucru pentru o gazduire web este fiabilitatea acesteia. Mai precis, cat timp acel server este neintrerupt (de diverse probleme, mentenanta, etc) si de viteza lui. In termeni tehnici, uptime-ul reprezinta timpul cat site-ul tau a fost live si a putut fi incarcat. Viteza de incarcare este timpul pe care trebuie sa-l astepte vizitatorul pana cand site-ul se va incarca.

Gazduirile web de calitate folosesc servere foarte performante, actualizate cu ultimele hardware aparute. Din acest motiv trebuie sa dai o atentie sporita cand iti cumperi o gazduire web, deoarece un pret mic poate insemna un server de proasta calitate, prin urmare acesta nu va fi foarte eficient si fiabil pentru site-ul tau.

Spatiul de stocare este important atunci cand ai un proiect mare (site web), insa cantitate nu inseamna si calitate. O gazduire web rapida va folosi SSD-uri in Raid 10 sau SSD-uri NVMe. Iti recomand sa arunci o privire peste aceste specificatii cand cumperi gazduirea, pentru ca acest aspect va ajuta site-ul tau se se incarce mult mai rapid.

Resursele puse la dispozitie pentru pachetul de gazduire sunt importante in cazul in care te astepti ca site-ul tau sa aibe foarte multe vizite. Un server pe care ai cumparat un pachet de gazduire cu putine resurse iti va bloca site-ul in cazul in care vor fi zeci sau sute de vizitatori in acelasi timp pe site.

Nu in ultimul rand, suportul tehnic este esential. Daca esti la inceput de drum, cu siguranta vor exista mai multe aspecte tehnice pe care nu le vei cunoaste, asa ca ai nevoie de ajutor din partea companiei de gazduire web. Este important ca ajutorul sa fie profesionot, trimis intr-un timp foarte scurt si, obligatoriu, sa ai posibilitatea sa ii contactezi si prin telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.