Satu Mare, reprezentat la Expo 2020 din Dubai (Foto)

La invitația Ministerului Afacerilor Externe și a comisarului general al Pavilionului României la Expo 2020 Dubai, Ferdinand Nagy, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a vizitat pavilionul românesc de la expoziția mondială din Dubai.

Comisarul general, sătmăreanul Ferdinand Nagy, a dorit ca și municipiul Satu Mare să fie reprezentat la acest eveniment internațional, care își propune să aducă în atenția publicului larg potențialul țării noastre din sectoarele știință, inovație, cercetare și tehnologie, precum și oportunitățile sale economice, culturale și turistice, alături de istoria culturală și științifică românească.

Ceea ce prezentăm noi este un concept de țară, promovăm România și interesele României, nu neapărat partea economică este ceea ce primează. Ceea ce se va întoarce și este foarte important este credibilitatea și faptul că România este un actor proactiv vizavi de ce se întâmplă în lume și dorește întotdeauna să contribuie la rezolvarea celor mai mari provocări în viitor”, spune diplomatul român.
Pavilionul României este dezvoltat în jurul conceptului „New Nature”, al ideii de echilbru fragil între natură şi tehnologie. Unul dintre punctele centrale este water barul – un loc unde toţi vizitatorii pot degusta apele minerale ale României.

„Mulumesc Ministerului Afacerilor Externe și comisarului general Ferdinand Nagy pentru invitație. Datorită domnului Nagy, Satu Mare a fost reprezentat la un eveniment atât de important. Satu Mare are în persoana domnului Nagy un excelent ambasador”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.