Pregatit pentru Dakar ! Mani si-a “trimis” motocicleta in Peninsula Araba ! (Foto)

A treia ediție organizată în Peninsula Arabă va debuta pe 1 ianuarie cu un prolog și podiumul de start (acesta va fi organizat în Ha’il). Rider-ul satmarean Emanuel (Mani) Gyenes și-a predat motocicleta KTM cu care va concura la cea mai tare competiție din lumea, pentru a fi transportata în Peninsula Araba.

Vom avea un total de 8.375 de km împărțiți în 12 etape + prolog, iar din aceștia 4.258 de km sunt reprezentați de probele speciale. Traseul va avea mai multe dune comparativ cu anii precedenți, iar etapa maraton va fi chiar la începutul primei săptămâni de cursă” spune rider-ul satmarean Emanuel (Mani) Gyenes.

Cea mai dificilă competiție rally-raid din lume se va desfășura, în 2022, între 1 și 14 ianuarie. Va fi a treia oară când Raliul va fi găzduit de Arabia Saudită. Concurenții vor avea de parcurs 8 000 de kilometri în cele 12 etape de concurs. Cu aproape 4 000 de kilometri de probe speciale, traseul Dakar 2022 va porni din orașul Ha’il, iar finișul va fi în Jeddah. Accentul sporit pe siguranță și navigație va fi păstrat de la ediția anterioară, motocicliștii fiind obligați să poarte mereu veste cu airbag care să le ofere o protecție sporită.

La fel ca și anul acesta, Mani va evolua pe o motocicletă KTM și are ca obiective clasarea pe podium la clasa Malle Moto și o poziție în top 30 în clasamentul general.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.