Se relaxează restricțiile! Decizia luată astăzi de Guvern !

Guvernul a adoptat vineri, 26 noiembrie, hotărârea privind modificarea măsurilor din starea de alerta.

Astfel, noi măsuri de relaxare vor intra în vigoare, însă doar persoanele vaccinate sau trecute recent prin boală vor putea beneficia de ele.

Printre acestea se numără organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României. Acesta va fi permisă cu participarea, în zona oficială, în municipiul Bucureşti a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reşedinţă de judeţ a cel mult 200 de persoane.

În ceea ce privește accesul populaţiei la ceremoniile organizate, conform hotărârii acest lucru este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, portul măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

În același timp, noua hotărâre aprobată de Guvern mai permite organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice Zilei Naţionale a României la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane, asigurarea unei suprafeţe de minim 2 mp pentru fiecare persoană participantă şi respectarea regulilor de acces şi protecţie sanitară stabilite de instituţia organizatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.