După mai bine de 20 de ani, cetățenilor comunei Pișcolt le vor fi eliberate titlurile de proprietate

Prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, a mediat o întrunire de lucru a comisiilor județene de fond funciar Satu Mare și Bihor pentru a soluționa o problemă a multor cetățeni de pe raza comunei Pișcolt a cărei rezolvare trenează de mai bine de douăzeci de ani.

În acest sens în data de 19 noiembrie, la sediul Primăriei comunei Curtuișeni reprezentanți ai Comisiei județene de fond funciar Satu Mare și ai Comisiei locale de fond funciar Pișcolt au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Comisiei județene de fond funciar Bihor și ai Comisiei locale de fond funciar Curtuișeni.

Subiectul întâlnirii l-a reprezentat o suprafață de aproximativ 190 ha teren, validată în proprietatea unor locuitori ai comunei Pișcolt în baza Legii nr.18/1991 pe raza UAT Curtuișeni – județul Bihor, terenuri pentru care nu s-au eliberat titluri de proprietate. Au existat mai multe litigii cu privire la punerea în posesie între cele două unități administrativ-teritoriale iar până la această dată nu a existat un consens legal cu privire la cine trebuie să facă punerea în posesie, din această cauză atât cetățeni ai comunei Pișcolt cât și Comisia locală de fond funciar Pișcolt au făcut demersuri pe lângă Instituția Prefectului Satu Mare pentru a media o întrunire regională între cele două comisii județene și cele locale pentru a se găsi un numitor comun și o soluție legală cu privire la punerea în posesie.

Concluziile întâlnirii de lucru sunt unele benefice în sensul că până la data de 30.01.2022 Comisia locală de fond funciar Pișcolt urmează să procedeze la o identificare a suprafețelor pentru care trebuie eliberate titluri de proprietate iar după aceasta urmează invalidarea sau validarea de către cele două comisii județene de fond funciar, respectiv Satu Mare și Bihor. Drept urmare, cetățenii comunei Pișcolt urmează să fie puși în posesie într-un termen cât mai scurt de către Comisia locală Curtuiușeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.