Ce au cerut jucătorii după ce echipa națională a României a ratat încă o calificare la Cupa Mondială

12 dintre tricolorii care au făcut parte din lotul ultimei acțiuni al echipei naționale le-au cerut conducătorilor federației să-l convingă pe Mirel Rădoi să rămână pe banca primei reprezentative, după ce contractul acestuia s-a încheiat.

Tricolorii au ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022, care se va desfășura în Qatar, după ce au încheiat grupa preliminariilor pe poziția a treia. Aceasta a fost al 6-lea eșec consecutiv pentru Echipa națională a României, care nu a mai ajuns la un „mondial” din 1998. Din grupa J au mers mai departe Germania, care s-a calificat la CM 22 și Macedonia de Nord, care va merge la baraj.

Mirel Rădoi a anunțat faptul că, nu va mai continua la cârma primei reprezentative, la conferința de presă de după meciul cu Armenia, în care România s-a impus cu scorul de 1-0. În acel moment, reprezentativa noastră avea prima șansă la obținerea locului secund în grupă, potrivit cotelor publicate de cote-pariuri.ro. Cu toate acestea, remiza în fața Islandei, scor 0-0, a făcut ca Macedonia de Nord să ne depășească și să prindă locul de baraj.

Contractul lui Rădoi s-a încheiat, iar tehnicianul este în prezent liber de contract. Cu toate acestea, Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a mărturisit că o parte dintre jucătorii primei reprezentative le-au cerut federalilor să facă toate demersurile pentru a-l păstra pe fostul selecționer.

Au venit 12 jucători, eu nu mint. Ne-am întors de la Vaduz și jucătorii ne-au cerut mie și președintelui (n.r. – Răzvan Burleanu) să stăm de vorbă cu dumnealor. Am discutat și au declarat clar că ei sunt foarte fericiți cu acest antrenor, din punctul de vedere al calității fotbalului pe care vor să-l joace, al atmosferei, al comuniunii sufletești și multe alte lucruri. Au cerut să-l convingem să continue, cu rugămintea de a avea o discuție cu Mirel, care va avea loc probabil la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Este pentru prima oară când văd o astfel de inițiativă și am rămas foarte surprins. N-o să le dau numele jucătorilor. Sunt și jucători care au mici conflicte, totuși au venit. M-a surprins foarte mult adeziunea tuturor. Nu știu de ce n-au venit toți jucătorii, probabil au fost delegați cei 12. Erau din toate straturile de vârstă, experiență și importanță. Doar nu era să vină Enes Sali și să ne spună treaba asta. S-au exprimat în numele tuturor jucătorilor.

Am luat legătura cu Mirel. Încercăm să avem un dialog și să hotărâm ceva, dacă e albă sau neagră. Trebuie să discutăm cu el și să vedem ce își dorește”, a declarat Mihai Stoichiță, la Digi Sport.

În consecință, FRF l-a invitat pe Rădoi la negocieri, însă este greu de crezut că fostul selecționer se va răzgândi, mai ales după ce a ratat calificarea la mondial. Între timp, în presă au început să fie vehiculate diverse nume pentru postul de selecționer. Deși mai multe personalități din lumea fotbalului l-au recomandat pe Gică Hagi, este greu de crezut că „regele” ar putea prelua echipa națională, întrucât relația sa cu președintele federației, Răzvan Burleanu, nu este una deloc bună.

Cosmin Olăroiu, Dan Petrescu, Adrian Mutu și Edward Iordănescu sunt celelalte variante lansate în mass-media. Cele mai mari șanse pare să le aibă în acest moment fostul antrenor al FCSB-ului, care nu face parte din „garda veche” și prin urmare, ar putea fi favoritul federalilor.

Dacă FRF nu va reuși să-l convingă pe Rădoi să rămână, noul selecționer va debuta pe banca naționalei abia în vara anului 2022, atunci când se va desfășura primul meci din Liga Națiunilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.