China avertizează întreprinderile de stat să înceteze implicarea în mineritul de Bitcoin

China face presiuni asupra propriilor afaceri de stat pentru a înceta minarea de criptomonede, iar guvernul ia în considerare sancțiuni dure asupra firmelor care continuă, inclusiv prețuri mai mari pentru energie.

Potrivit rapoartelor , Meng Wei, un purtător de cuvânt al Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă (NDRC), a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, în calitate de principal planificator economic al Chinei, NDRC intenționează să reglementeze exploatarea Bitcoin ( BTC ) la scară industrială și orice implicare a statului. întreprinderile din activitate. NDRC, care se ocupă de elaborarea politicilor pentru minerit, a organizat recent o sesiune specială pe acest subiect. De asemenea, a crescut presiunea asupra provinciilor și municipalităților pentru a investiga și elimina toate activitățile de acest gen desfășurate de către entitățile deținute de stat.

Guvernul chinez a adoptat o atitudine dură împotriva celor care minează Bitcoin în 2021, acuzându-i pentru orice, de la risipa de energie până la accidente mortale în minerit de cărbune, în timp ce țara se străduiește să-și atingă obiectivele neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.