Pălinca românească, medaliată la nivel mondial ! Distileriile Bran din Satu Mare au luat două medalii (Foto)

Pălinca de gutui și caisata produse de Distileriile Bran din Satu Mare au câștigat medalia de argint și medalia de aur la cel mai prestigios concurs international de băuturi alcoolice natural distilate ce a avut loc la Bruxelles acum câteva zile, titreaza jurnalistii de la www.euroolteniainfo.com. La eveniment au participat peste 1.800 de competitori din toată lumea.

Purtăm la gâtul sticlelor noastre distincția emoțiilor și tradiției bine distilate și recunoștința unei moșteniri pe care suntem onorați să o ducem mai departe și să o turnăm în pahare. Bran a prins podiumul la Concursul Mondial de la Bruxelles, obținând medalia de aur pentru Caisata Bran și medalia de argint pentru Pălinca de gutui. Două distincții care ne confirmă că inima Transilvaniei are spirit și tărie de caracter, prin fiecare picătură distilată”, a spus managerul companiei, Daniel Bran.

Producătorul sătmărean a primit și Premiul de Excelență pentru tradiție și calitate în producerea băutuilor alcoolice natural distilate, în cadrul Galei Performanței și Excelenței.

Competiția internațională la care a participat brandul românesc Bran – Spirits Selection – in fiecare an are loc în altă țară. În 2017 au fost în Chile, în 2018 în Bulgaria, China a găzduit ediția din 2019, iar ultimele două, din motive de pandemie, s-au ținut la Bruxelles. În 2022, juriul va avea plăcerea să deguste cele mai fine băuturi distilate natural în Guadelupa, „țara romului”.

Revenind la motivul nostru de mândrie: produsele Distileriilor Bran sunt cunoscute de mulți ani în toată lumea, inclusiv în Statele Unite ale Americii sau Noua Zeelandă. Este o poveste de succes a unei familii care pur și simplu a dus tradiția mai departe, făcând însă investiții în tehnologie și mai ales în oameni.

Distilăm de când ne știm și știm sigur că rețeta și obiceiu’ ni-s de la Bunicul. El a cultivat și livezile, și tradiția. El singur, cu două cazane de cupru și atât. Vechi de sute de ani, gustul pălincii reușea să fie autentic si în 1969, atunci când Gheorghe Bran distila natural alcoolul la foc direct și împărțea, cu bucurie, terapie în sat și prin împrejurimi. Se întâmpla în Roșiori, cu răbdare și pasiune, ca și-acum.

Ce curgea cândva în țoiuri, se toarnă și azi în shoturi. Și uite așa, să ne tot curgă gusturi blânde și catifelate de pălinci, arome discrete în vișinate și afinate. Să ne descopere însetații de aventură, spiritul să se perpetueze. Hai noroc și noroc nouă că nu dă dureri de cap!”, spun cei de la Bran.

Sursa: www.euroolteniainfo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.