Ministrul Educației anunță controale în școli

Ministrul Educaţiei anunţă controale în şcoli începând de luni. Vrea să verifice de ce în unele unităţi de învăţământ rata de vaccinare raportată a crescut sau a scăzut peste noapte. Cât priveşte testele de salivă, vor ajunge în şcoli de la jumătatea lunii.

54% dintre şcoli erau programate să se deschidă de mâine pentru că au atins un procent de vaccinare de 60% în rândul angajaţilor. Asta spunea Sorin Cîmpeanu vineri, vorbind de cifrele înregistrate la sfârşitul lunii trecute. Cu o zi înainte să înceapă orele, rata de vaccinare s-a modificat.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: De vineri pe 29 octombrie, până vineri, pe 5 noiembrie, da, am avut situații cu modificări semnificative pentru rata de vaccinare. Prin actualizarea acestor date, luni vor putea merge la grădiniţă şi la şcoală elevii din 68% de şcoli şi grădiniţe.

Deşi ministrul Educaţiei speră că ridicarea ratei de vaccinare e semn că profesorii vor la şcoală, e totuşi îngrijorat că ar putea fi vorba şi de raportări false. Mai ales că există şi scăderi bruşte la unele şcoli, ca să mai rămână în online.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.