Dr. Dorel Coica duce Satu Mare in TOP mondial ! Cabinet de posturologie dotat ultramodern (Foto)

Satu Mare este TOP internațional în ceea ce privește doua proceduri medicale implementate recent de către unul dintre cei mai cunoscuți și apreciati specialisti, dr. Dorel Coica. Dacă implementarea hidro-colonoscopiei la nivelul Cabinetelor „Dr. Coica” plaseaza Satu Mare în TOP-ul național, podo-posturologia ne aduce în TOP-ul internațional al medicinei, având în vedere ca pe plan mondial sunt doar opt cabinete dotate potrivit ultimelor inovatii tehnologice în domeniu.

O asemenea linie tehnologica nu au nici marile centre universitare din țara. Nu are Clujul, nici Oradea și nici Bucurestiul. La nivel mondial sunt doar opt laboratoare dotate la cel mai înalt nivel, iar unul se găsește la Satu Mare”, explica medicul satmarean.

Doua linii medicale de prevenție, diagnostic precoce și tratament sunt de acum accesibile la Satu Mare, datorita investițiilor făcute în noile tehnologii de cunoscutul medic sătmărean Dorel Coica. Este vorba despre podo-posturologie și colono-hidroterapie, proceduri cu rezultate excelente pe mai multe palete medicale. Detalii despre noile proceduri inovative introduse în paleta serviciilor medicale sătmărene a vorbit dr. Dorel Coica, în cadrul unei conferințe de prea susținută astăzi, 7 noiembrie.

Deși este vorba despre proceduri medicale care au în spate o tehnologie de înaltă finețe, cumulând ultimele cercetări în domeniul imagisticii medicale, respectiv a terapeuticii patologiei colonului, va vom explica pe scurt și cât mai pe inteles, cele doua proceduri despre care am făcut citire în rândurile de mai sus.

1. Sa începem povestea cu podo-posturologia. Este o procedura medicala noua cu ajutorul căreia medicii pot evidenția, într-un stadiu precoce, pozițiile deficitare ale corpului, dar oferă si variante de tratament pentru a corecta aceste posturi. Pentru a înțelege cât mai bine ce presupune aceasta procedura medicala, pentru început este nevoie sa pricepem semnificația cuvântului „podo-postorologie”. „Podo” înseamnă talpa … facandu-se referire la talpa piciorulu. „Postu” descrie poziția corpului, iar „logos” înseamnă vorbire … Adică, știința care vorbește despre pozițiile normale și anormale ale corpului. Știm prea bine, ca încă din copilărie, începem sa avem o poziție viciată a corpului, motiv pentru care scheletul, adică totalitatea oaselor corpului suferă modificări … deformări apar cu precădere la nivelul coloanei vertebrale. Cu timpul, se dezvolta o serie de boli conexe acestor deformări, care pot duce la dureri osoase, musculare, de coloana, însă nu în ultimul rand putem vorbi și despre patologii precum: cefalea, discopatiile, durerile de spate, oftalmologice, boli circulatorii, etc.

Cum ajuta podo-posturologia?

Pacientul este invitat sa pășească pe o banda plina cu senzori, care preiau de la nivelul tălpilor informații legale de greutatea corporala, presiunea exercitată de greutate în toate punctele tălpii, dar si la nivelul articulatiilor, iar apoi cu un aparat special se scanează intregul schelet, tehnologia oferind și analizarea unor imagini 3D. Astfel, medicul are o vedere de ansamblu asupra scheletului și a deformările oaselor și articulatiilor componente, având posibilitatea sa ofere diagnostice si tratamente personalizate. Procedura seamănă oarecum cu radiologia și RMN-ul, însă are o finețe mult mai mare axată pe identificarea si celor mai mici deformari ale oaselor.

În talpă sunt nişte senzori care sunt în legătură directă cu creierul, deci delaţia dintre senzorii din talpă şi creier menţine organismul şi îi permite să facă toate mişcările. De ce am vrut să aduc eu tot sistemul ? Pentru că pe lista mea sunt cel puţin 20 de familii care au probleme cu copiii şi merg în Italia o dată pe an, stau la hotel trei zile, se fac măsurătorile, stau două zile şi vin acasă. Asta înseamnă cheltuieli foarte mari. La 4 ani se cam încheie mersul la copil, aşa merge toată viaţa. Dacă îi facem o analiză posturală şi nu merge corect … Corect ar fi 25% să calce pe partea din faţă, 25% pe călcâi, 25% pe partea din faţă şi 25% pe călcâi. Nu mulţi calcă cum ar trebui. Toţi avem un defect, dar important e să analizăm copiii şi să încercăm să îi corectăm prin acel talonet care se introduce în pantoful copilului, după şase luni facem o nouă analiză şi vedem dacă se corectează şi într-un an, doi, trei ajutăm coloana să se dezvolte normal şi la 18-20 de ani să avem un copil cu postură corectă”, a conchis dr. Dorel Coica.

Postura corpului poate genera o serie de afectiuni, a subliniat medicul satmarean:

De la postură pleacă foarte multe suferinţe cum sunt discopatiile lombare, tot felul de dureri artrozice, cefalee, migrene la femei, insomnii, sunt femei care nu au apetit sexual tocmai din cauza posturii. Sunt foarte foarte multe. Invit părinţii să facă o analiză posturlogică, avem solicităr de la anumite şcoli, probabil o să începem cu Liceul German şi o să vină câte cinci copii din fiecare generaţie. Ungaria nu are posturoloie, în Cluj nu există, sunt opt cabinete dotate la acest nivel în lume, şi mă bucur că unul dintre ele este la Satu Mare. Deci începând de astăzi Satu Mare este în top, este peste Bucureşti, peste alte mari oraşe”.

Linia tehnologica implementata de dr. Dorel Coica este unica în România, la nivel mondial existând, impreuna cu cea de la Satu Mare, doar opt cabinete de podo-posturologie dotate complet. Astfel, Satu Mare este in TOP international in acest domeniu. Procedura se adresează atât copiilor cât și adulților. Procedura este total neinvaziva, pacienții nu vor resimti niciun fel de durere în timpul analizelor imagistice.

Cei care doresc o analiza podo-posturologica se pot face programari la unul dintre urmatoarele numere de telefon: 0732116827.

2. Colono-hidroterapia presupune curățarea intestinului gros (colonului) de depunerile existe pe pereții interiori ai acestuia, care de-a lungul anilor constituiau medii adecvate pentru dezvoltarea unor bacterii și implicit a unor infecții acute, dar și cronice. Potrivit celor declarate de dr. Dorel Coica, rezultatele acestor proceduri sunt sigure. Ce sunt aceste depuneri ? Este vorba despre asa-numitele fecaloame, depuneri care se acumulează de-a lungul anilor, pe care clisma obișnuită nu poate sa le curețe de pe pereții interiori ai colonului. Acumularea de fecaloame duce la infecții, tranzit îngreunat dar și patologii cronice, cum ar fi diferitele forme de cancer de colon.

Cei mai corpolenţi avem nişte resturi care rămân în colon pe care nu le dăm niciodată afară, pot să fie între 5-7 kg. Degeaba luăm tot felul de soluţii şi pastile, acele fecaloame sunt lipite de intestin, nu le poţi da jos numai prin acest sistem de curăţire. Aparatul este foarte interesant, are şi o fantă, având ocazia să vedem ceea ce iese din noi. Am avut foarte multe tratamente şi majoritatea celor care au venit la a doua şedinţă au spus că sunt alţi oamenii, se simt mult mai bine, aparatul scoate gazele şi materia care este de ani şi ani în noi  şi care este pietrificată pe intestin. Este o soluţie foarte bună, Este detoxifiere totală, pentru că intestinul rămâne curat. Eu fiind specializat pe ozon, după partea de spălare a colonului vom introduce ozon, care este antifungic, antimicotic, face o dezinfecţie generală a intestinului gros şi se reface flora microbiană, creşte inclusiv absorbţia”, spune dr. Coica.

Programări se pot face la numarul de telefon: 0732116847

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.