De ce reciclarea deșeurilor este un lucru atât de important?

Reciclarea este cea mai simplă măsură la care putem recurge pentru a ne salva frumoasa planetă. Dar foarte multe persoane, nu știu cum să facă asta în mod corect. Descoperă citind acest articol, care sunt beneficiile aduse de reciclare hârtie, care se poate pune în pubela specială pentru colectare selectivă și cum trebuie să alegi produsele în mod responsabil atunci când vine vorba despre mediu.

7 beneficii ale reciclării.

Reciclarea înseamnă adunarea materialelor folosite și transformarea lor în noi produse, mai degrabă decât să le arunci și să nu le mai folosești. Este un proces foarte benefic pentru mediu și pentru comunitățile locale pentru următoarele motive:

  • Se poate reduce cantitatea de deșeuri care ajunge până la urmă la centrele de deversare și la uzinele de incinerare.
  • Se folosește o cantitate mai mică de energie.
  • Se reduc emisiile de carbon.
  • Se poate diminua poluarea din apă și din aer
  • Se pot proteja și salva resursele naturale prețioase, printre care, arborii și apa.
  • Se pot proteja fauna și habitaturile naturale.
  • Se pot crea unle locuri de muncă și se susține economia.

Ce se poate pune în pubela specială pentru colectare selectivă? Cu o listă de beneficii atât de lungă, este și evident faptul că reciclarea este cea mai importantă pentru a se proteja mediul mai ales pentru generațiile viitoare.

Chiar dacă reglementările pot să fie destul de diferite de la un oraș la altul, materialele acceptate în general sunt sticla, anumite plasticuri mai solide, metalul, hârtia sau cartonul.

Cel mai adesea, materialele respinse sunt resturile de mâncare, materialele care conțin resturi de mâncare, hainele, recipientele pentru cafea și plasticul negru.

Produsele care afișează triunghiul de reciclare nu sunt toate reciclabile, în funcție de oraș.

Câteva linguri de iaurt sau de unt de arahide pot să contamineze o tonă de hârtie și să o facă să nu mai fie bună pentru reciclare.

Un alt lucru important de care să ții cont pentru a proteja planeta- alege produsele care sunt responsabile din punct de vedere ecologic. Este o altă modalitate excelentă de a proteja planeta și de a alege produse care sunt fabricate de către firme care doresc să folosească o amprentă de carbon cât mai mică cu putință. Poți încerca să reduci la minimum ambalajele pe care le folosești și sa alegi cel mai mult să cumperi ambalaje reciclabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.