Tot ce trebuie să ştim despre testele pentru elevi în școli

Elevii, preșcolarii, profesorii, învățătorii și angajații din școli, inclusiv personalul nedidactic, vor face teste de salivă de două ori pe săptămână, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a anunțat când vor ajunge aceste teste în școli.

Sorin Cîmpeanu a declarat că testele folosite în școli sunt cele pe bază de salivă.

Sunt convins că înainte de a ajunge aceste teste în școli vom avea și o procedură de administrare a acestor teste care de data aceasta sunt cunoscute pentru că licitația tocmai s-a încheiat și se cunoaște exact tipul de test care va fi utilizat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cu privire la părinții care refuză orice formă de testare, ministrul Educației insistă că este vorba doar despre niște teste non-invazive, care se fac printr-o picătură de salivă.

Sunt situații de aceste fel, și eu primesc foarte multe solicitări, de cele mai multe ori antagonice, nu au fost numeroase acele solicitări pe care le-am primit personal cu privire la refuzul utilizării unor teste non-invazive care am văzut că sunt folosite foarte bine, de mult timp, în statele din vestul Europei și sunt chiar auto-administrate. Deci nu sunt deloc invazive, nu văd de ce ar deranja testarea printr-o picătură de salivă.

Dar totuși, un minim instructaj vom avea nevoie din partea autorităților sanitare. Sunt convins că ele nu vor fi refuzate, deși am primit semnale că se refuză orice formă de testare”, a mai spus ministrul Educației.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.