Klaus Iohannis: Elevii se vor întoarce la școală de luni. Care este conditia

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că vacanța școlară declarată pentru evitarea răspândirii pandemiei nu se va mai prelungi. Astfel, elevii se vor întoarce de luni la școală, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice permit acest lucru.

Potrivit președintelui, va fi introdusă și o nouă condiții pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a putea evita răspândirea pandemiei.

La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită. Începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.

Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

Experții, specialiștii din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine (n.r. – vineri, 5 noiembrie) se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Subliniez, vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iară o creștere a pandemiei. Concluzia este una simplă și tristă: pandemia nu s-a încheiat, însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare. Vă doresc multă sănătate”, a declarat Klaus Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.