Cum alegi cea mai potrivită mașină de îmbuteliat?

Mașinile de îmbuteliat pot folosi o serie de principii de umplere diferite pentru a introduce produsul în sticlă. Fiecare principiu de umplere are propriile sale beneficii sau avantaje unice. În timp ce mai mult de un tip de umplere lichidă poate funcționa pentru un proiect dat, fiecare proiect va avea în cele din urmă o mașină de îmbuteliat ideală, sau un principiu de umplere, pentru ca eficiența să fie maximă.

 

Mașina de îmbuteliat gravitațională

Mașinile de îmbuteliat gravitaționale permit umplerea simplă a produselor cu vâscozitate scăzută folosind un rezervor poziționat deasupra capetelor de umplere și un volum de umplere bazat pe timp. Mașinile de îmbuteliat pe bază de gravitație pot folosi o serie de duze de umplere diferite și pot include opțiuni precum capete de scufundare, controlul spumei și alte accesorii pentru a adapta manual mașina la necesitățile fiecărei afaceri.

Sunt ideale pentru produsele cu curgere liberă care necesită o umplere simplă temporizată.  Aceste mașini nu utilizează un sistem de realimentare sau recirculare și nu necesită duze specializate. Din aceste motive, îmbutelierea gravitațională oferă o soluție economică pentru produse cu vâscozitate scăzută.

 

Masina de îmbuteliat cu piston

Mașinile de îmbuteliat cu piston folosesc, de asemenea, un principiu de umplere volumetrică, dar permit umplerea produselor mai groase, cum ar fi paste, gemuri și jeleuri. În general, pistonul se va trage înapoi la punctul de referință în timpul fiecărui ciclu de umplere, permițând aceeași cantitate de produs să intre în cilindru cu fiecare cursă. Pe măsură ce pistonul reintră în cilindru, produsul este împins afară printr-o duză sau duze într-un recipient de așteptare.

Deoarece volumul cilindrului de pe pistonul de umplere nu se va modifica, această mașină oferă o umplere volumetrică foarte precisă.

 

Mașina de îmbuteliat cu pompa

Mașinile de îmbuteliat cu pompă oferă versatilitatea de a manipula nu doar produse subțiri, ci și produse cu vâscozitate mai mare. Pompele folosite la aceste umpleri de lichide pot fi de obicei adaptate proiectului de la caz la caz, permițând fabricarea mașinii de ambalare cu pompa care se potrivește cel mai bine fiecărui proiect individual. Pompele de îmbuteliat pot prelucra și produse cu particule, cum ar fi sosurile pentru salată sau săpunurile cu nisip. O varietate de duze pot fi, de asemenea, utilizate pentru a se potrivi aplicației specifice pentru care este construită mașina.

Mașinile care utilizează un principiu de umplere cu pompă pot fi ideale și pentru produse mai groase și mai vâscoase. Tipul de pompă folosită va depinde de produs și de umplere care este finalizată, cu multe opțiuni disponibile. De exemplu, o pompă cu angrenaje poate fi utilizată pentru a muta produsul fie în funcție de timp, fie în funcție de rotirea treptei de viteză (pe baza pulsului). O pompă peristaltică folosește role care permit pomparea produsului fără a intra în contact cu componentele pompei, doar cu tubulatura, ceea ce face ca această pompă să fie ideală pentru procese farmaceutice și unele produse alimentare sau aromatice.

Alegerea echipamentului de îmbuteliere corect poate avea un efect vizibil asupra eficienței și productivității unei linii de ambalare și, în cele din urmă, rezultatul final pentru orice afacere. De aceea este extrem de important ca înainte de luarea unei decizii de achiziție să ne documentăm cât mai complet pentru a afla care este mașina cea mai potrivită pentru afacerea noastră.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.