Marea Britanie prima țară din lume care aprobă pastila Merck împotriva COVID-19

Marea Britanie a devenit joi, 4 noiembrie, prima țară din lume care a aprobat o pastilă antivirală COVID-19, care poate schimba jocul, dezvoltată în comun de Merck și Ridgeback Biotherapeutics, cu sediul în SUA, pentru a stimula lupta împotriva pandemiei.

Agenția de Reglementare a Medicamentului și a Produselor de Sănătate din Marea Britanie (MHRA) a recomandat ca medicamentul, molnupiravir, să fie utilizat cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor, citând date clinice.

Acesta este primul tratament antiviral oral pentru COVID-19 care a fost aprobat, undă verde venind înaintea potențialei autorizații de reglementare din SUA. Consilierii americani se vor reuni luna aceasta pentru a vota dacă molnupiravir ar trebui autorizat.

Tratamentele pentru combaterea pandemiei, care a ucis peste 5,2 milioane de oameni în întreaga lume, s-au concentrat până acum în principal pe vaccinuri. Alte opțiuni, inclusiv remdesivirul antiviral infuzat de la Gilead și dexametazona steroizi generic, sunt, în general, administrate numai după ce un pacient a fost spitalizat.

Molnupiravirul de la Merck a fost urmărit îndeaproape, deoarece datele de luna trecută au arătat că ar putea înjumătăți șansele de a muri sau de a fi spitalizați pentru cei cu cel mai mare risc de a dezvolta COVID-19 sever atunci când este administrat la începutul bolii.

Medicamentul, care va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie, este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al virusului care provoacă COVID-19 și este luat de două ori pe zi timp de cinci zile.

Guvernul britanic și Serviciul Național de Sănătate (NHS) al țării vor confirma modul în care tratamentul va fi aplicat pacienților „la vremea potrivită”.

sursa (REUTERS)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.