Patru tepari, ridicati de mascati !

Marți, 2 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale si ai Serviciului Arme Explozivi si Substanțe Periculoase sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și specialiști criminaliști, toți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au pus în aplicare două mandate de percheziție.

Activitățile desfășurate de polițiști au avut loc cu ocazia continuării cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea de către patru persoane, din județul Satu Mare, a infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Astfel, polițiștii au identificat și ridicat probe de la domiciliile persoanelor bănuite, precum și de la sediul societății comerciale pe care aceștia o administrează, locații situate în oraș Tășnad, județul Satu Mare.

În urma cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că pe parcursul lunilor octombrie – decembrie 2020 persoanele cercetate ar fi încheiat fictiv contracte cu societatea percheziționată având ca obiect drepturi de autor și drepturi conexe.

Fapt pentru care, în temeiul acestor contracte persoanele au solicitat Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare acordarea indemnizației ca urmare a întreruperii activității determinată de decretarea stării de Urgență/Alertă obținând astfel sume de bani din fonduri guvernamentale sub forma de subvenții lunare, în cuantum de 4.075 de lei.

Prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 48.900 lei.

Cercetările continuă de către polițiști în cadrul dosarului penal întocmit în cauză aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.