Europa, la un pas să rămână în beznă totală zile în şir

Un exerciţiu strategic al Austriei pune Europa pe jar. Viena îşi pregăteşte populaţia pentru o pană uriaşă de curent. Potrivit austriecilor, continentul a fost în pericol să rămână în beznă de două ori numai anul acesta. O dată după o problemă la una dintre centralele româneşti.

O pană de curent, care ar putea lăsa tot continentul în beznă zile în şir este cea mai nouă temere a europenilor. Efectele ar fi devastatoare. Pentru că fără electricitate tot ce ţine de modul modern de viaţă se prăbuşeşte: rămânem fără alimentare cu apă, fără transport, sistem de sănătate, fără încălzire, internet sau televiziune.

În doar câteva zile, sistemul de apărare şi ordine publică s-ar prăbuşi, iar pe străzi s-ar putea instala anarhia.

Un scenariu sumbru, dar iminent, sunt de părere austriecii, care se pregătesc de zor pentru un o cădere masivă a reţelei electrice.

În Occident se fac exerciţii de informare a populaţiei de aproape 20 de ani, după ce în 2003, în Statele Unite a avut loc o uriaşă pană de curent, care a lăsat în beznă nord-estul ţării şi a afectat 55 de milioane de oameni. Pana de doar două ore i-a costat atunci pe americani peste 8 miliarde de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.