Care sunt cele mai jucate pariuri la fotbal?

Cei mai mulți pariori începători și avansați au propriile lor preferințe de joc, în funcție de care își construiesc o strategie și își organizează bugetul. Pentru a vedea sau a vă reaminti care sunt tipurile de pariuri fotbal pe care le puteți juca, le vom trece mai jos în revistă pe cele mai jucate.

 

Care sunt principalele tipuri de pariuri pe fotbal?

În tabelele de cote sunt adesea indicate mai multe opțiuni. Unele dintre ele vă sunt foarte familiare, altele vă sunt poate mai puțin cunoscute. De aceea, pentru a vă ajuta să pariați și pe alte variante decât cele de bază și a încerca și alte forme de pariere vom prezenta mai jos cele mai folosite tipuri: 

  1. Pariuri 1X2

Acest tip de pariuri este cel mai cunoscut și cel mai utilizat dintre toate. Această modalitate de pariere presupune să pariezi pe echipa pe care o consideri câștigătoare, dintre cele doua alternative. 

  1. Pariuri DNB

Pariul Draw No Bet, este un pariu pe câștigătorul meciului, ce nu ia în calcul și posibilitatea unei remize. Astfel dacă un meci pe care ai pariat se termină indecis vei primi înapoi suma  pariată. 

  1. Pariuri șansă dublă

Acest tip de pariu este o alternativa la cel de tip DNB. De data aceasta ai acoperite doua dintre cele trei alternative posibile, putând paria pe 1X, X2 și 12. Vei câștiga, dacă iese oricare dintre variantele alese și vei pierde dacă iese varianta pe care nu ai inclus-o. 

  1. Handicapuri europene

Reprezintă o opțiune de joc similară handicapurilor asiatice. Prin acest fel de pariuri posibilitățile de bază oferite de un pariu 1X2 sunt depășite și pot fi personalizate prin opțiunea de a paria pe o diferență de goluri, ce poate fi aleasă în funcție de preferințe sau de așteptarea unei evoluții spectaculoase a unei echipe mai slab cotate. În ambele cazuri se pleacă de la premisa unui dezechilibru de valoare între cele două echipe concurente. 

  1. Pariuri pe total goluri

Pariurile de tipul over sau under 2.5 reprezintă opțiuni foarte populare de pariere. Dacă mizezi pe “sub 2.5 goluri” înseamnă că în respectivul meci trebuie să se înscrie maxim 2 goluri. Dacă în schimb pariezi pe “peste 2.5”, pariul va fi câștigător dacă se înscriu 3, 4 sau mai multe goluri. Există și opțiuni de 1.5 sau 3.5, numărul exact de goluri marcat în meci, total goluri în prima și a doua repriză, dacă se va marca un număr par sau impar de goluri etc. 

  1. Pariuri de tipul Lay / Back

Aceste tipuri de pariuri sunt disponibile doar la agențiile ce au în ofertă opțiune de betting exchange. În țara noastră astfel de pariuri pot fi jucate doar online, pe platforma Betfair. Aici pariurile au loc ca la bursă, pariorii fiind cei care dau cotele, agenția având doar rolul de a asigura cadrul legal de desfășurare.

Pentru a afla mai multe despre posibilitățile de pariere informează-te de pe pagini dedicate sau care oferă pronosticuri pentru fotbal. Nu pierde însă niciodată din vedere că pariurile sportive implică riscul de a pierde și că pot fi puse doar de cei cu vârsta de peste 18 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.