Povestea unui tânăr milionar din Satu Mare. Are afaceri în toate colturile lumii (Foto)

Unul dintre cei mai cunoscuți milionari romani, și unul dintre cei mai bogați oameni din Asia este Stelian Baltă, un tânăr originar judetul Satu Mare. Acesta se deplasează între reședințele lui din România, Singapore și Dubai doar cu avioane private, scriu jurnalistii de la www.evz.ro

Dacă în România este cunoscut mai mult de comunitatea din județul său natal, Satu Mare, mai precis din Negrești-Oaș acolo unde s-a născut, despre Stelian se știe că este unul dintre cei mai bogați români din Asia. Stelian Baltă este antreprenor de la 16 ani, a înființat, gestionat și vândut companii de succes în industria de jocuri sociale, cazinouri online și mobile și servicii financiare.

Stelian Balta are o experiență vastă de lucru, axată pe capital privat, dezvoltarea afacerilor și strategie de produs în America de Nord, Europa, Dubai, Israel, Hong Kong și Singapore.

Omul de afaceri satmarean a făcut bani fizici și monede virtuale, iar acum se deplasează în Dubai, Singapore, Israel sau Hong Kong doar cu avioane private. Tânărul este extrem de implicat în tot felul de proiectele digitale, astfel că trebuie să se împartă în toate colțurile lumii. Chiar dacă în România puțină lume știe de existența lui, Baltă duce o viață de nabab. Răsfățat al șeicilor din Dubai, pe care îi ajută să facă mai mulți bani, dar și ai asiaticilor, românului nu-i lipsește nimic, poate doar puțin timp pentru a se putea relaxa și distra în cele mai exclusiviste locații.

Stelian este un investitor în industria activelor digitale din 2013, ba chiar unul dintre primii investitori în block.one, producătorului software-ului EOS.io și a contribuit până acum la strângera a peste 150 de milioane de dolari pentru proiecte. Mai nou, sătmăreanul acordă o mare atenție fenomenului NFT. Termenul de NFT este auzit din ce în ce mai des în ultima vreme, însă românii abia acum se familiarizează cu acest fenomen. NFT-ul este un act digital de proprietate combinat cu un certificat digital de autenticitate. Poate fi atașat unui fișier digital: o fotografie, un desen, un cântec, un video, până la orice ormă. O persoană care deține NFT-ul poate spune: „chiar și dacă există alte copii în lume, NFT-ul arată că eu dețin originalul și că am drepturi de proprietate asupra lui”. Există deja o piață mare pentru obiecte unice sau inedite, chit că sunt digitale și nu pe hârtie, până, ceramică sau altceva. În România au început mulți artiști să se îndrepte către această direcție, unul dintre ei fiind Delia, care are deja lansat un NFT cu single-ul „Racheta”. Ca o paranteză, piesa Deliei se găsește pe o platformă digitală în două versiuni, una este o ediție limitată de 100 de unități, iar cealaltă este o ediție Ultra Luxury, pentru care s-a licitat până acum mai bine de 2000 de dolari.

Este fondatorul HyperChain, dar și investitor principal în platforma Fantom, o platformă pentru active digitale, NFT, și aplicații. Doar în ultimele luni a investit 15 milioane de dolari.

Stelian Baltă nu s-a concentrat niciodată pe prețuri. Inovația și descentralizarea au fost întotdeauna motoarele majore atunci când a decis să investească, de aceea a fost un investitor timpuriu în Bitcoin, Ethereum, Cosmos, Polkadot și multe altele. Când Stelian Baltă a citit personal lucrările de cercetare elaborate de echipa Fantom, a știut că trebuie să se implice în proiect”, a explicat directorul HyperChain Capital. Fanton nu oferă utilizatorilor doar posibilitatea de a schimba monede digitale, ci oferă, de asemenea, posibilitatea de a crea aplicații pentru a face plăți în siguranță, pentru a stoca informații delicate, cum ar fi dosarele medicale.

HyperChain Capital, firma condusă de omul de afaceri Stelian Baltă a investit și în proiectele DeFi. „DeFi este segmentul cu cea mai rapidă creștere care utilizează blockchain-ul. La HyperChain, căutăm în continuare să investim în aceste tehnologii și proiecte inovatoare. Există mai multe platforme noi care evoluează, în special cele promițătoare precum Fantom Finance. Acum a devenit unul dintre cele mai interesante proiecte DeFi din industrie”, a explicat Stelian despre noua tendință pentru o revistă de business din Singapore.

Stelian Baltă este fondatorul companiei HyperChain Capital Management este una dintre cele mai importante companii de investiții și management al activelor digitale. Până în momentul de față, compania a investit în peste 40 de companii și a fost unul dintre primii participanți și consultanți la proiecte de protocol Blockchain. Stelian Baltă spune că compania lui sprijină organizațiile și antreprenorii cu viziunea de a construi noi tehnologii.

Sursa: www.evz.ro

Un Comentariu la "Povestea unui tânăr milionar din Satu Mare. Are afaceri în toate colturile lumii (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.