Marile magazine din România resping legislația prin care se restricționează accesul clienților

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România solicită autorităților să elimine restricțiile impuse de ultimele reglementări, în legătură cu accesul populației în magazine. AMRCR include 22 de retaileri alimentari și nealimentari.

Printr-un comunicat de presă, asociația solicită în contextul apropierii sezonului de iarnă precum și al disfuncționalităților infrastructurii de bază pentru populația din diverse localități, așa cum au fost relatate în spațiul public. AMRCR spune că magazinele care comercializează produse alimentare au fost și rămân esențiale pentru populație și, de aceea, accesul la aceste magazine nu poate fi limitat pe baza unor criterii aleatorii sau conjuncturale care, în fapt, le transformă în magazine neesențiale, scrie mediafax.ro.

În magazinele din centrele comerciale, oamenii nu au acces dacă nu pot prezenta certificatul verde.

Solicităm sprijinul autorităților în găsirea pe teren a soluțiilor celor mai adecvate care să asigure accesul deplin al populației la hrană și produse alimentare în condiții de siguranță sanitară. Membri ai asociației noastre au propus, acolo unde se impune sau este necesar, măsuri și demersuri pentru a securiza culoarea de acces care să asigure fluxuri de persoane complet autonome în raport cu spații adiacente”, transmite asociația.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.