Plata salariilor pentru cadrele didactice, în pericol ?

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că aproape 290.000 de profesori şi alte cadre din învăţământ ar putea suferi un şoc în ziua de salariu în luna decembrie.

Motivul invocat: trebuie să se facă neapărat o rectificare bugetară pentru Ministerul Educatiei, pentru a se rezolva problema deficitului şi a nu fi nicio problemă cu plata salariilor.

Iar o astfel de rectificare bugetară nu poate fi făcută de un Guvern interimar, a indicat Cîmpeanu.

Avem execuţie de 50% pe primul semestru (la Ministerul Educaţiei – n.red.). Deci, am fost exact în grafic cât am planificat. Din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună, încât în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor.

Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un Guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un Guvern stabil”, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei.

La precedenta rectificare bugetară, în luna august a acestui an, bugetul Ministerul Educaţiei s-a majorat de la 28,48 miliarde de lei la 28,69 miliarde de lei, în urma unui rectificări pozitive de 210 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.