“Ziua Armatei Romane” marcata la Satu Mare si Carei (Foto)

25 Octombrie, Ziua Armatei Române – ziua pe care o dedicăm celor care s-au jertfit luptând în trecut pentru apărarea țării și celor care, astăzi asigură capacitatea defensivă a României la un nivel adaptat cerințelor actuale de securitate.

Manifestările dedicate acestei zile speciale au început în municipiul Satu Mare cu un ceremonial militar și religios desfășurat pe platoul flancat de Monumentul Ostașului Român urmat de o alocuțiune a prefectului județului Satu Mare, Altfatter Tamas, iar la final au fost depuse coroane de flori din partea Armatei Române, Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriei Municipiului Satu Mare.

Manifestările dedicate zilei Armatei Române au continuat la Carei, la Ansamblul Monumental ”Glorie Ostașului Român”. După slujba de pomenire a eroilor neamului, oficiată de preasfințitul Iustin, episcop al Maramureșului și Sătmarului alături de preasfințitul Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Maramureșului și Sătmarului, a avut loc ceremonia de depunere de coroane. Au depus coroane de flori Președintele României, Parlamentul României, Instituția Prefectului, Armata României, Primăria Municipiului Carei, Consiliul Județean Satu Mare, iar după încheierea oficială, partidele politice, persoane fizice și alte organizații.

Un moment simbolic special a fost primirea și arborarea la Monument de către primarul municipiului Carei a Drapelului României reconstituit de cele trei ștafete Invictus care au alergat sub culorile roșu, galben și albastru peste 3000 de km pornind simbolic de la Chișinău, Mărășești și Făgăraș.

Înainte de defilarea Gărzii de Onoare, cerul a fost brăzdat de formații de elicoptere și avioane militare, o paradă aeriană impresionantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.