Ce trebuie să știe românii care merg la mall? Raed Arafat a explicat clar

În cadrul unui briefing de presă susținut după ședința de Guvern de luni, 25 octombrie, Raed Arafat a explicat că persoanele care nu au certificatul verde COVID care să ateste că au trecut prin boală sau că s-au vaccinat nu vor avea voie în interiorul centrelor comerciale și a mall-urilor.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că cei fără Certificat Covid pot intra în mall doar ca să meargă la centrul de vaccinare, intrarea și ieșirea făcându-se prin locuri special marcate.

În plus, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne mai spune că există și categoria oamenilor care au treabă la birourile de emitere ale pașapoartelor. Pentru a putea avea acces acolo, oamenii pot intra cu un test valabil și cu dovada programării la centrul de pașapoarte.

Între CNSU și HG emisă au fost unele dierenețe care au fost pe baza unor neînțelegeri juridice și modul de translatare nu a fost foarte clar. Hotărârea din Guvern trebuie translatată în limbaj juridic. Ce apare la CNSU și ce iese la Monitorul oficial nu apre fix la fel. La acest moment au fost corectate.

În centrele comerciale nu o să găsiți cuvântul mall pentru că nu există în legislație. Au existat și în hotărârea trecută, dar din cauza normelor juridice erau încadrate la 50% din persoane. Noi avem vaccinare sau trecere prin boală.

La mall sau centrele comerciale e obligatoriu certificatul verde, vaccinat sau trecut prin boală. Se permite doar accesul celor care intră în mall să se vaccineze la un centru de vaccinare, dar trebuie organizat: se intră, se iese din mall pe o zonă specială.

Mai e la pașapoarte la mall: acolo se poate intra cu test valabil și cu dovada programării la centrul de pașapoarte”, a spus Raed Arafat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.