Firmele de asigurări au decis să accepte plata polițelor RCA în rate

Unele firme de asigurări au decis să accepte plata polițelor RCA în două sau chiar patru tranșe, titreaza jurnalistii de la www.capital.ro. Patru firme de asigurări oferă polițe RCA în rate iar oferta este valabilă doar pentru un contract pe un an.

O societate de asigurări îți ia un avans din acea primă anuală de asigurare și după 4 luni îți pretinde restul de bani. O alta, de exemplu, te scoate mai scump decât ai plăti pe un an. Avem și companii care iau la șase luni rată”, a explicat Evelin Ceciu, asistent broker, potrivit www.digi24.ro.

Dosarul a fost trimis la DIICOT, fără ordonanță de declinare, după ce procurorii au făcut percheziții la sediul central al City Insurance din București în ziua de 23 septembrie, într-un dosar penal deschis în urma unei plângeri făcute de către ASF, conform informațiilor oferite de reprezentanți ai Parchetului General.

ASF a sesizat DIICOT în ianuarie 2021 privind posibile infracțiuni în legătură cu activitatea de control din această autoritate, marile probleme ale City Insurance fiind ignorate în perioada 2017 – 2020, când ASF avea o altă componență. Mai mult, cea mai recentă plângere la DIICOT ar fi fost făcută chiar din partea acționariatului City Insurance.

Directorul ASF, Valentin Ionescu, a declarat anterior pentru Europa Liberă că, în legătură cu scandalul City Insurance, instituția a amendat conducerea societății de mai multe ori și că a sesizat procurorii pentru a face verificări în derularea acestui faliment de jumătate de miliard de euro.

Sursa: www.capital.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.