Simptome pe care nu ar trebui sa le ignori

Ce au în comun durerile de cap constante, bolile gingivale, tulburările de somn, durerile articulațiilor și alte afecțiuni grave de sănătate? Toate aceste simptome au inflamația cronică ca și cauză principală.

1. Dureri de cap și migrene

Dacă ai o durere pulsatila constanta de cap, inflamația ar putea fi cauza. Nu numai că migrenele și durerile de cap frecvente sunt deosebit de dureroase, dar pot fi și precursoare ale unor afecțiuni mai grave.

Ajutați la combaterea acestor dureri de cap în mod natural, căutând proteine organice, cum ar fi carnea de vită hrănită cu iarbă și consumând mai multe alimente bogate în fibre.

În plus, deoarece magneziul joacă un rol vital în menținerea funcționării corecte a organismului, iar o deficiență poate duce la dureri de cap, administrarea unui supliment de magneziu poate ajuta la prevenirea durerilor recurente și la reducerea simptomelor.

2. Sănătatea dinților și gingiilor, respirația urata și gingivita

Sunteți în mod constant îngrijorată de respirația urât mirositoare sau ați fost diagnosticată cu gingivită? Inflamația ar putea fi de vină. Aceste boli parodontale încep ca infecții bacteriene care progresează în inflamație.

Nu numai că aceste afecțiuni sunt jenante din punct de vedere social, dar sunt și simptome de inflamație care pot duce la boli sistemice mai răspândite în organism.

Săriți peste tratamentele costisitoare și ajutați la vindecarea bolilor gingiilor în mod natural. Începeți prin folosirea aței dentare cel puțin zilnic pentru a scăpa de alimentele rătăcite care pot duce la creșterea bacteriilor.

Folosește pasta de dinți de casă, care poate ajuta și la vindecarea bolilor gingiilor și chiar la albirea dinților; sau încercați să vă clătiți gura cu ulei de cocos pentru a lupta împotriva bolilor gingiilor și pentru a ține la distanță gingivita.

3. Boli intestinale, inclusiv indigestie

Bolile intestinale sunt probabil cele mai frecvente simptome, iar toate au inflamație la rădăcini. Din păcate, aceste tipuri de boli devin tot mai frecvente în societate.  Lucruri precum conservanții din alimente, supraîncărcarea cu toxine și un dezechilibru în bacterii sunt toate de vină.

Metoda cea mai încercată și adevărată de a depăși bolile intestinale este să consumi supă de oase. Proprietățile sale vindecătoare ajută la calmarea mucoasei intestinale, ținând toxinele departe de fluxul sanguin. Probioticele și enzimele sunt utile și în tratarea bolilor inflamatorii intestinale în mod natural.

4. Schimbări de dispoziție și anxietate

Ați simțit tristețe sau ați fost extrem de capricios sau anxios recent? Deși te poate surprinde, inflamatia ar putea juca un rol. Cercetările arată că citokinele inflamatorii sau proteinele eliberate de celule pot stimula un comportament asemănător depresiei.

Ajută la reducerea anxietății prin introducerea ashwagandha (ginseng indian), o plantă adaptogenă, în rutina ta zilnică pentru a reduce stresul. Consumul mai multor alimente grase cu vitamina B-12 și omega-3 sunt, de asemenea, modalități excelente de a combate depresia și anxietatea prin alimentație.

5. Oboseala

Nici o parte a corpului nu este ferită de efectele inflamației. Inflamația în alte zone ale corpului poate afecta de fapt cât de obosit vă simțiți. Un studiu a constatat că la șoarecii cu ficat inflamat au urmat schimbări de comportament, cum ar fi oboseala.

Inflamarea intestinului este unul dintre simptomele care au fost, de asemenea, legate de sindromul oboselii cronice.

6. Artrita și articulații rigide

Atât artrita inflamatorie (cum ar fi reumatoidă și psoriazică), cât și durerile articulare de bază pot fi atribuite inflamației articulațiilor. Ajută la ameliorarea efectelor acestor simptome impozante și la reducerea durerilor articulare în mod natural, dacă luați suplimente cu enzime proteolitice și consumați mai mulți acizi grași esențiali, cum ar fi cei care se găsesc în somonul sălbatic și carnea de vită hrănită cu iarbă.

Ajută, de asemenea, să creșteți aportul de potasiu și sodiu. pentru a revitaliza celulele corpului și a elimina toxinele.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.