Ce spune ministrul Sanatatii despre vacanta elevilor ?

Noile restricții pe care le pregatesc autoritățile vor fi evaluate după două-trei săptămâni pentru a vedea eficiența pe care au avut-o și dacă este cumva nevoie de menținerea lor sau chiar de o înăsprire. Astfel, vacanța elevilor, care este propusă pentru o perioadă de două săptămâni, dacă nu va produce efecte pozitive, ar putea fi prelungită, a declarat ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila.

Dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment, există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”, a declarat Cseke Attila, referindu-se la vacanta în care intră școlile.

El a explicat că efectul măsurilor se vede după cel puțin 10-14 zile. „Atunci poți să vezi dacă efectul a fost semnificativ sau mai puțin semnificativ și atunci anumite măsuri pot fi înăsprite, dacă nu sunt îndestulătoare, sau unele măsuri pot fi prelungite”, a spus Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sănătății a spus că este de acord cu ideea sancțiunilor, în cazul nerespectării restricțiilor. „La noi problema, de multe ori, nu e calitatea legii, e problema de aplicare a legii și de sancționare a celor care încalcă legea”, a recunoscut ministrul. El a explicat însă că sancțiunile nu se pot impune decât prin lege, în Parlament.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.