„Autostrada Codrului”, un vis devenit realitate (Foto)

După ani de zile de procese, evaluari și contestatii, în septembrie 2021 s-au reluat lucrările la „Autostrada Codrului”, iar în prezent investitia este aproape de finalizare, a conchis primarul comunei Homoroane, Simion Ardelean.

In urma cu 10 ani, pe scena Festivalului Codrenesc de la „Oteloaia” am cerut Consiliului Judetean, modernizarea drumului DJ 193 A Satu Mare – Solduba si totodata continuarea lui spre Hodisa – Ratesti. Conducerea Consiliului Judetean de la acea vreme, a preluat rapid ideea, pregatind documentatia tehnica si in 2014 reusind sa semneze contractul de finantare cu Ministerul Dezvoltarii pe programul PNDL 1.

A urmat apoi drumul lung al achizitiilor: evaluari, contestatii, procese, proteste … si intr-un final incep lucrarile, dar la scurt timp firma executanta intra in insolventa si totul se blocheaza ! Dupa 2 ani in care au loc procese, evaluari, expertize, proteste, folosirea de rute ocolitoare (Sai, Viile Satu Mare)……in septembrie 2020 sunt reluate lucrarile, iar in prezent sunt aproape finalizate !” spune primarul Simion Ardelean.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.