Atelier de prim-ajutor pentru voluntarii de la Asociatia “Cutezatorii Muntilor” (Foto)

În activitățile pe care cei de la Asociatia „Cutezatorii Muntilor” obișnuiesc sa le organizeze, riscul de accidentare este minim, dacă echipamentul este adecvat. Cu toate acestea se pot întâmpla situații neprevazute cu potențial periculos, de la entorse, fracturi, pierdea cunoștinței pana la mușcături de insecte/de șarpe.

Faptul că în drumeție suntem de cele mai multe ori departe de orice cabinet medical sau spital, ne face să fim mai precauți și să ne dorim să fim cât mai pregătiți pentru a interveni cu ceea ce avem la îndemână, trusa de prim ajutor sau chiar „cu mâinile goale”. Activitatea axata pe manevrele de prim-ajutor a fosta gazduita de Centrul de zi „Sfanta Tatiana”.

Atelierul de prim-ajutor pentru tinerii voluntari, participanți în proiectul Young&Yellow- #voluntarcutezator” a fost gândit tocmai pentru a răspunde nevoii lor de cunoaștere a minimelor reguli de salvare, un salvator putând fi oricine se afla la locul unui incident/accident și are cunoștințele necesare pentru a interveni. Altfel, panica, graba și neștiința pot face mai mult rău decât bine celui aflat în suferință.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.