Florin Citu: Certificatul verde ar putea fi obligatoriu în magazine

Premierul Florin Cîțu vine cu o propunere fără precedent pentru a evita carantinarea. Acesta susține că cea mai bună soluție este impunerea certificatului verde la intrarea în magazine, dar și la restul activităților economice. Așadar, milioanele de români care nu au certificat verde, ar putea avea interzis în magazine.

Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult”, a spus Florin Cîțu.

Totodată, premierul demis a mai fost întrebat dacă introducerea certificatului verde ar restricționa accesul în magazine. În acest context, el a subliniat faptul că nu este vorba despre o restricție ci de o triere.

Astfel, persoanele care vor dori să meargă într-un magazin vor fi nevoite să se vaccineze, să treacă prin boală sau să fie testate negativ la COVID.

Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”, a explicat Florin Cîțu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.