Klaus Iohannis: „Am decis să desemnez pentru poziția de candidat de premier pe Dacian Cioloș”

Preşedintele Klaus Iohannis a avut astăzi, 11 octombrie discuții cu liderii partidelor parlamentare din România, în vederea desemnării unui premier în vederea soluţionării crizei politice, la vreo săptămână de la căderea Guvernului Citu.

Până acum, doar USR a venit cu o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. De asemenea, liderul UDMR a cerut ca partidul său să conducă guvernul timp de șase luni până la ieșirea din criza medicală.

Iohannis a discutat luni cu PNL, PSD, USR, AUR, UDMR și minorități. În jurul 18.10 a venit cu primele declarații.

Am avut azi consultări cu partidele după moțiunea de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate: pandemia, creșterea prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate. Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă. Acestea sunt chestiunile importante pentru români. Partidele au venit cu diferite abordări și propuneri. Eu am reținut o propunere pe care o voi pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziția de candidat de premier pe Dacian Cioloș”, a declarat Klaus Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.