Mircea Govor despre alocarea de bani către primarii: „Este o batjocură pentru întreaga societate românească”

Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă pentru proiectele locale. Liderii social-democrati satmareni își exprima nemulțumirea fata de modul în care guvernantii au ales sa imparta banii.

In județul Satu Mare primăriile conduse de liberali și de UDMR au primit mult mai mulți bani decât cele cu administrație social-democrată, a subliniat în cadrul unei conferințe de presa președintele Organizatiei Judetene a PSD Satu Mare, Mircea Govor. La conferința de presa, alături de Mircea Govor au participat și prim-vicepreședintele Gabriel Leș, respectiv secretarul general, Aurelia Fedorca.

Discrepantele sunt cât se poate de evidente. Primăriile conduse de edili PSD au primit doar câte 50 de mii de lei, par cele care au primari liberali și de la UDMR au primit între 400 și 620 de mii de lei. Situația este și mai grava în Negresti-Oas, care a primit doar 100.000 de lei.

Liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, spune ca situația creata este o bătaie de joc a guvernului Citu, la adresa romanilor.

Este o batjocură pentru întreaga societate românească. În momentul în care îți permiți tu, ca prim ministru, să îți plătești numai mita electorală, pentru că ai fost ales la congres, și să îi neglijezi și să îți bați joc de restul primarilor, care au primit, așa, o sumă ce reprezintă 10% din întreaga sumă alocată, mi se pare o sfidare, o bătaie de joc la adresa populației României, pentru că primarii PSD sunt mai mulți decât primarii PNL și UDMR la un loc. Adică țara asta a fost împărțită în două: buni și răi. Primarii PSD sunt cei răi”, a declarat președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor.

Prezenta la conferința de presa, Aurelia Fedorca, edilul orașului Negresti-Oas spune ca premierul și conducerea județului Satu Mare umilește administrațiile locale si ca niciun alt guvern anterior nu a îndrăznit flagrant să facă aceste lucruri.

La rândul sau, fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș, a declarat că aici este vorba despre disprețul și cinismul celor aflați la guvernare.

Probabil domnul Cițu a dat ultimul tun, deși este demis în acest moment. Și-a plătit niște datorii pentru minunatul congres în care a fost ales, tot ca și un dispreț total pentru cetățenii României” a spus Gabriel Leș.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.