O firma din Satu Mare intră în acționariatul unuia dintre cei mai mari producători de cereale din nord-vestul țării

Familia Moldovan din Satu Mare, implicată în afaceri cu îngrășăminte chimice și tradingul de cereale, a intrat în acționariatul Agroind Cauaceu, unul dintre cei mai mari producători de cereale din Bihor, titreaza jurnalistii de la www.economica.net.

Familia Moldovan și-a demarat business-urile în 1998, înființând în Satu Mare compania Promat Comimpex, cu activități în distribuția de îngrăşăminte chimice și cereale. Apoi, a preluat o parte dintre părțile sociale ale producătorului de cereale Agroind Cauaceu SA din Bihor. Ambele societăți au ca partener de afaceri grupul elvețian Ameropa.

Ameropa DG Holding A.G. are ca principală activitate comerțul cu îngrașăminte chimice, cereale și produse petrochimice. În România, grupul Ameropa este prezent, în principal, prin intermediul a trei companii: Azomureș, Ameropa Grains și Chimpex.

Traderul de cereale Promat Comimpex din Satu Mare a raportat în 2020 un business de aproximativ 850 de milioane de lei, în timp ce Agroind Cauaceu SA a avut rulaje de 464,8 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.