Norul toxic a intrat azi in tara. Va ajunge si la Satu Mare

Norul cu resturile aruncate de la aerupția vulcanului La Palma atinge astăzi intesitatea maximă în Romania. Acesta a intrat în țară prin zona de vest, a acoperit Banatul și Transilvania.

Reprezentanții Ministerului Mediului trag și ei un semnal de alarmă în acest context. Într-o postare pe Facebook, aceștia susțin că valorile concentrațiilor de dioxid de sulf sunt în continuare la niveluri ridicate.

Din informațiile primite de Administratia Naționala de Meteorologie a RA, transmise de către Serviciul Copernicus EU de Monitorizare a Atmosferei, se constată că, în ultimele zile, în sudul și vestul Europei, valorile concentrațiilor de dioxid de sulf pe întreaga coloană de aer (între sol și altitudinea de 10.000 de metri) se mențin în continuare la niveluri înalte” au scris pe Facebook, reprezentanții Ministerului Mediului.

În ceea ce privește zonele vizate, intensitatea maximă este luni dimineață deasupra județelor din Transilvania, pe culoarul dintre Bihor și Alba, spre Vâlcea. Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași anunță că norul va aduce o poluare suplimentară influențând astfel concentrația ozonului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.