Doliu la Biblioteca Judeteana Satu Mare !

O cunoscută bibliotecara din Satu Mare, Rodica Banc, a trecut la cele veșnice. Dispariția acesteia a indoliat întregul colectiv al institutiei (și nu numai).

Deplângem trecerea la cele veșnice a colegei nostre, RODICA DOINA BANC, cea care, în decursul carierei sale de bibliotecar și-a slujit profesia cu dăruire și multă pasiune.

Ne este greu să vorbim despre colega noastră la timpul trecut, atâta vreme cât prezența ei este atât de pregnantă în inimile și amintirile noatsre, în spațiul instituției care i-a fost, de multe ori, prima casă. O prezență mereu optimistă, cu o voioșie molipsitoare, cu un aplomb aducător de bună dispoziție și optimism.

A fost un bibliotecar dedicat, autodidact și profund motivat, adeseori mărturisind faptul că și-a dorit enorm să urmeze această profesie. Prin urmare, a făcut parte din tagma celor privilegiați, care au beneficiat de șansa de a a-și făuri cariera profesională în deplină armonie cu dorințele ei. A fost Omul care a sfințit locul, slujindu-și profesia la Filiala Nr.2 „Lucian Blaga” din cadrul Bibliotecii Județene Satu Mare. A pus cartea în mâinile multor generații de copii și tineri – preșcolari, elevi și studenți; a însuflețit filiala, răspândind dragoste pentru Carte, Lectură și Cunoaștere.

Drum bun printer îngeri, Rodica dragă! Vei rămâne veșnic vie în gândurile și rugăciunile noastre și avem convingerea că acolo, în tărâmul veșniciei, îți vei continua menirea pe care Bunul Dumnezeu ți-a încredințat-o aici, pe Pământ: vei fi bibliotecarul ales să zidească teritorii ale cunoașterii, să păzească și să propovăduiască Adevărul, Binele, Credința și Iubirea!

Un ultim omagiu îți aduce a doua ta familie: colectivul și conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare” este mesajul colegilor de la Biblioteca Judeteana Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.