Inima unei tinere satmarence a salvat viata unui italian

Inima unei tinere satmarence a salvat viața unui bărbat grav bolnav din Italia.

Omul fusese pus pe lista de așteptare pentru transplant cu doar două ore înainte ca familia lui să primească vestea nesperată din România. Persoana care l-a salvat era o tânără pasionată de modă care s-a stins la doar 29 de ani, titreaza www.stirileprotv.ro

Brigitte Dachmann s-a născut în Satu Mare. De mai mulți ani locuia în Cluj Napoca, unde își făcuse o carieră ca designer de pălării. Sfârșitul ei a fost brusc. S-a simțit rău după Electric Castle și pe 17 august a fost dusă de urgență la spital. Avea o afecțiune cerebrală gravă. După doar două zile, familia a primit vestea teribilă.

Flavia Țopan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca: spune ca „În data de 19 august s-a finalizat procedura de declarare a morții cerebrale. În urma discuțiilor cu echipa de transplant, părinții pacientei și-au exprimat acordul pentru prelevarea de organe (cord, plămân, ficat, rinichi, os, tendon)”.

Pentru inimă și plămâni nu a fost găsit niciun bolnav compatibil în țară, dar în Italia, un bărbat de 41 de ani tocmai ajunsese la spital în stare extrem de gravă.

Organele tinerei din Cluj au mai salvat încă trei persoane de la noi din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.