A crescut masiv numarul persoanelor infectate

Ședința de lucru cu șefii structurilor MAI și conducerea DSP convocată de prefectul Altfatter Tamas a debutat cu o analiză a incidențelor și a trendului acestora la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Satu Mare.

Incidența la nivelul județului astăzi (20 septembrie) este de 3,28 infectări la mia de locuitori, în zona carantinată începând cu data de 12 septembrie se observă o scădere sensibilă a numărului de cazuri active, dar se înregistrează o creștere masivă în localitățile: Vama, Tarna Mare, Viile Satu Mare, Apa și în municipiul Satu Mare.

Prefectul a transmis șefilor forțelor Ministerului Afacerilor Interne faptul că verificările trebuie să continue, o prezență susținută în spațiul public cu măsuri preventive și de informare contribuie la obținerea unor rezultate bune în prevenția infectărilor.

În ceea ce privește vaccinarea, în ultima săptămână se remarcă o dublare a numărului de persoane care au ales să se protejeze. Vaccinul este soluția cea mai eficientă, cu rezultatele cele mai bune pentru stoparea propagării virusului dar și pentru protecția individuală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.