Si azi mai trezeste nostalgii ! Cine isi mai aminteste de “Zsuzsi” ? (Foto)

Zsuzsi era trenul copilăriei noastre și este o mare bucurie când vedem fotografii pe Facebook” scrie Lia Cornelia Lup într-o postare pe pagina de socializare. Vagoanele trase de locomotiva cu aburi mai trezește și azi nostalgii printre cei care au prins acele vremuri.

Trenul a fost inaugurat în anul 1900. Acesta a circulat timp de 73 de ani, pana în 1973. „Zsuzsi” pornea de lângă Grădina Romii din Satu Mare. Apoi, o lua pe străzi până la Gară Ferăstrău, mergea pe lângă șosea, ajungea la Cionchești, Lipa unde în gară exista un bufet. Ardudenii care doreau coborau acolo pentru o bere sau un șpriț iar „Zsuzsi” mergea până sus la Viile Satu Mare.

Se întorcea la Lipa de unde venea apoi spre Ardud. O lua prin Zona Codrului, unde era o stație numita Gorun și mergea până la Somcuta Mare. Trecea pe lângă câmpul cu narcise și lalele pestrițe, apoi peste podul de fier de unde mai era un pic și ajungea la Halta Cetate, povestește Lia Cornelia Pop.

Trenul făcea două ore de la Satu Mare până la Ardud. Pornea la 4 după masa din Satu Mare și la 6 fără 10 era la Cetate. Prețul unui bilet pe ruta Satu Mare – Ardud era de 6 lei.

Zsuzsi” a circulat până în anul 1973.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.