Elevii din mai multe localitati din judet vor face cursuri on-line, de saptamana viitoare

Elevii din 13 localități din județele Satu Mare, Sibiu, Arad, Cluj, Caraș-Severin, Sălaj, Dolj și Neamț unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depăști 6 la mia de locuitori nu vor merge la școală săptămâna viitoare, arată datele publicate de Ministerul Educației.

Potrivit listei ratelor de incidență a COVID-19 pe localități publicată pe site-ul Ministerului Educației și comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), în 17 septembrie sunt 13 localități în scenariul galben, având o rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori.

Pentru judetul Satu Mare este vorba despre localitățile: Târșolț – 13,88; Gherța Mică – 10,14; Bixad – 7,63; Turț – 6,72 si Negrești-Oaș – 6,44.
Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Satu Mare, în prezent s-a înregistrat următoarea situație privind scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar:

– 244 de unități de învățământ și structuri arondate în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori.

– 25 de unități de învățământ și structuri arondate în Scenariul 2 (S2):

a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie;

b) Participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1000 până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Suspendarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe se dispune pentru o perioada de 14 zile la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începand cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează și rezultatul este negativ.

Prin excepție de la prevederile alin (1), elevii claselor VII- XII/XIII, vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și elevii care au fost confirmati pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testului pozitiv, pot continua cursurile cu prezența fizică.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.