Municipiului Satu Mare a intrat în „Scenariul roșu”

Experiența de anul trecut ne-a arătat că măsuri luate fără cap în asemenea situații pot afecta unele sectoare ale economiei (HORECA este cel mai vulnerabil), este de parere primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Primarul Emil Boc a primit asigurări de la Guvern că municipiul Cluj-Napoca nu se va închide nici când cazurile vor crește foarte mult. Că economia Clujului, inclusiv restaurantele și terasele nu se vor închide în Cluj-Napoca.

Sătmărenii nu sunt cetățeni de rangul II și nu vom accepta să fie tratați altfel ca și clujenii. Ne dorim să avem economia funcțională, să avem terase și restaurante deschise. Nu dorim să afectăm suplimentar cetăţenii şi agenţii economici, şi aşa încercaţi în ultimul an şi jumătate. Trebuie să luăm măsuri pe plan local numai după analize pertinente şi amănunţite. Să nu adoptăm măsuri doar de dragul de a le adopta, ci având convingerea că acestea vor da rezultate. Altfel spus, să luăm măsuri care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei, nu la agravarea sau perpetuarea acesteia” spune primarul Satmarului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.