Baia Mare intra in semi-carantina ! Ce inseamna asta ?

Incepând de vineri, 17 septembrie, ora 12.00, se instituie o semi-carantină în localitățile din Maramureș care au depășit rata de incidență de 2 cazuri active/1.000 locuitori. Aceasta se aplică în municipiul Baia Mare, orașul Seini și comunele: Șișești, Călinești, Satulung, Moisei și Recea.

Ce presupune semi-carantina ?

In caz de semi-carantina este obligatorie purtarea măștii de protecție în: spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun publice și private, astfel încât să acopere nasul și gura.

Ce este interzis și ce e permis ?

competiții sportive cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane.

activități în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

activități în instituțiilor de cultură care administrează spații special destinate activităților cultural-artistice în aer liber, cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafețe minime de 4 mp pentru fiecare persoană și cu respectarea normelor de protecție sanitară.

desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Peste 2.500 de spectatori trebuie îndeplinite condițiile de participare subliniate la începutul capitolului (vaccinați, teste negative etc.).

activități recreative și sportive desfășurate în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane.

nunți, botezuri, mese festive etc., cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Dacă sunt îndeplinite condițiile de participare subliniate la începutul capitolului (vaccinați, teste negative etc.) numărul participanților poate fi de maximum 300 de persoane în interior, iar în exterior până la capacitatea maximă a spațiului (cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană). Dacă toți participanții sunt vaccinați, se poate organiza (interior/exterior) la capacitatea maximă a sălii.

cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică.

adunări publice (mitinguri și demonstrații) cu un număr de participanți maximum 100 de persoane, cu purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții; dezinfectarea obligatorie a mâinilor; menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/ persoană, acolo unde este posibil.

restaurantele și cafenelele (interior-exterior) pot funcționa până la ora 2.00, până la capacitatea maximă a spațiului.

baruri, cluburi și discoteci pot funcționa până la ora 2.00, fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului dacă toate persoanele sunt vaccinate.

sălilor de sport și/sau fitness în spații închise, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Sau cu asigurarea unei suprafețe de 4mp/persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate.

jocuri de noroc până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate.

piscine interioare, fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului.

locuri de joacă pentru copii în spații închise, fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și până la ora 24.00.

Măsurile vor intra în vigoare de mâine, 17 septembrie, de la ora 12.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.