Ungaria prelungește amânarea ratelor la credite!

Guvernul ungar a luat o decizie importantă privind moratoriul pentru amânarea ratelor la credite, potrivit anunţului lui Mihály Varga, ministrul ungar al finanţelor: din luna noiembrie până anul viitor, la data de 30 iunie, cei care au nevoie pot beneficia în continuare de moratoriul privind rambursarea împrumutului.

Într-o postare video, ministrul a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook că pensionarii, cei care aşteaptă sau cresc copii, angajaţii publici şi persoanele al căror venit a scăzut faţă de anul precedent, pot solicita o prelungire. Acesta a mai adăugat că pot aplica şi acele firme ale căror vânzări au scăzut cu cel puţin 25% faţă de anul precedent.

Politicianul consideră ca fiind un aspect important pentru cei care vor dori să aplice pentru prelungirea amânării ratelor la credite până la sfârşitul lunii iunie 2022, deoarece vor trebui să declare această intenţie băncilor, în cazul în care sunt îndeplinite condiţiile de eligibilitate.

Aşadar, menţinerea intenţiei nu este automată, a explicat acesta. Pentru a oferi părţilor interesate suficient timp ca să-şi declare intenţia de amânare a ratelor la credite, termenul va fi prelungit automat până la data de 31 octombrie 2021, pentru toată lumea, într-o formă nemodificată, a explicat ministrul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.