Școala online, respinsă categoric de români

Părinții nu-și mai doresc școala online pentru copii lor. Doar 8% și-ar dori cursuri exclusiv online.

Conform unui sondaj BestJobs, 76% dintre angajații care au participat la sondaj preferă cursurile cu prezență fizică, la școală. Cei 8% care insistă încă pentru cursuri exclusiv online invocă motive de siguranță. Restul spun că sunt confortabili ca școala să se desfășoare într-un sistem mixt, atât online, cât și offline.

Un număr covârșitor de români (41% dintre părinți) se tem că pot să apară lacune în educația copiilor, pe fondul lipsei de interacțiune directă dintre elev și profesor. În același timp, 36% dintre ei se tem că școlile nu au luat măsurile de igienă potrivite și că riscul de infectare cu virusul Covid este în continuare ridicat. Părinții consideră că unitățile școlare ar trebui să fie mai bine pregătite pentru începerea acestui nou an școlar, în contextul în care potențialul pandemic nu mai este o noutate.

Un procent de 58% dintre respondenți consideră obligatoriu ca toate măsurile sanitare să fie deja luate în toate unitățile la începerea anului școlar. În plus, 51% consideră că ar fi necesare investiții în modernizarea spațiilor de învățământ, iar 46% și-ar fi dorit să fie implementat un program de uniformizare a nivelului de pregătire a elevilor care au făcut școală online.

Până acum, doar o treime dintre angajații care au copii spun că au fost informați cu privire la condițiile în care se reiau cursurile din acest an școlar. 66% încă așteaptă începutul școlii pentru a avea toate informațiile necesare despre modul în care vor învăța copiii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.