Cum se vor desfasura festivitatile la început de an scolar ?

În urma ședinței comune a reprezentanților din cadrul Prefecturii Județului Satu Mare, a Direcției pentru Sănătate Publică Satu Mare și a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, s-au stabilit o serie de măsuri privind desfășurarea festivităților de la începutul anului școlar 2021-2022 în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ, în condiții de siguranță epidemiologică, și anume:

– la nivelul claselor I-IV, nivel primar, VI-VIII, nivel gimnazial și IX-XII, nivel liceal, vor participa la festivitate doar elevii, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

– elevii claselor pregătitoare și claselor a V-a vor fi însoțiți de părinți, însă doar în curtea școlii, fără a intra în sălile de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Potrivit art. 11, alin (2) al Ordinului comun nr. 5196/03.09.2021, respectiv nr. 1756/03.09.2021, unitățile de învățământ preuniversitar/conexe pot emite norme proprii prin care să reglementeze măsuri complementare celor prevăzute de prezentul ordin, prin raportare la specificul activității acestora, fără a afecta negativ procesul educațional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.