Bilantul accidentului de langa Valea lui Mihai. Autobuzul condus de un satmarean (Foto)

Accidentul rutier produs, joi, pe DN 19, lângă Valea lui Mihai, unde un autobuz a ieşit în decor şi s-a răsturnat în şanţ s-a produs din vina şoferului, care a pierdut controlul asupra direcţiei, scriu jurnalistii de la www.ebihoreanul.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, autobuzul circula pe direcţia Satu Mare – Oradea şi era condus de un bărbat în vârstă de 52 ani din comuna Pişcolţ, Satu Mare.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Biroului rutier Marghita, unde s-a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă. Ancheta este supravegheată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita.

Purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, Camelia Roşca, a transmis joi după-amiază că accidentul s-a soldat în total cu 19 victime, dintre care unele, cu răni minore, au refuzat transportul la spital. Două persoane au fost foarte grav rănite, cel mai probabil fiind vorba de şoferul autobuzului şi pasagera în vârstă de 57 ani, ambii din Satu Mare.

Două victime au suferit răni grave (cod roșu medical), acestea fiind transportate cu elicopterele SMURD la spital (una la UPU Oradea, iar cealaltă la UPU Cluj). Alte 6 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea: una aflată în cod galben medical, iar alte cinci victime rănite ușor (cod verde medical)”, se arată într-un comunicat al ISU, transmis pe marginea cazului.

Potrivit şefului UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, în total, la Unitatea de primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea au ajuns 7 persoane rănite în accidentul rutier. Dintre acestea, una singură a rămas internată. Este vorba pasagera în vârstă de 57 ani din Satu Mare, care a fost transportată la Oradea cu un elicopter al SMURD şi care acum se află internată la secţia ATI a Spitalului cu traumatism toracic şi abdominal grav.

Şoferul autobuzului a fost transportat tot cu un elicopter SMURD la Cluj, pentru că starea lui era foarte gravă şi necesita o intervenţie chirurgicală toracică, care la Oradea nu putea fi realizată, întrucât chirurgul specializat pe astfel de intervenţii se află în concediu.

Alte 6 persoane ajunse joi după-amiaza la UPU Oradea au refuzat internarea. Cinci aveau leziuni uşoare, iar o alta, o femeie diagnosticată cu fractură de şold, a cerut să fie transportată la o rudă din Oradea.A cerut să fie externată, deşi ar fi trebuit să rămână. A fost transportată cu o ambulanţă la adresa cerută, a spus că se descurcă de acolo, explicat dr. Borcea.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.