S-a prelungit starea de alerta !

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi prelungirea stării de alertă la nivelul ţării pebtru 30 de zile, începând cu data de 10 septembrie.

Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2, CNSU a decis, prin Hotărârea nr. 67 din 9.09.2021, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2021. De asemenea, hotărârea vizează creșterea perioadei de valabilitate a testelor antigen de la 24 la 48 de ore.

Desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise se realizată cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, participarea spectatorilor poate fi de 75%.

Competiţii sportive cu spectatori la capacitatea maximă a spațiului, se pot organiza doar cu participarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizuală, a instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se desfășoară numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății. Participarea publicului este permisă până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori. În incinta acestora pot fi organizate evenimente cu participarea a cel mult 1.000 de persoane , cu asigurarea unei suprafețe minime de 4 mp pentru fiecare persoană și respectarea normelor de protecție sanitară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.