De la Adapostul de Noapte, in casa noua ! (Foto)

La finele săptămânii trecute, Ana-Maria Osvath s-a mutat din Adăpostul de noapte în locul căruia de azi înainte îi spune “acasă”.

Au trecut iată două luni din momentul în care Ana-Maria Osvath, beneficiară a Adăpostului de noapte Satu Mare, primea în mâini cheia căsuței sale, o casă cumpărată din banii strânși de dânsa vreme de 11 ani cât a locuit la Adăpost.

La finele săptămânii trecute, doamna Ana-Maria Osvath s-a mutat din Adăpostul de noapte în locul căruia de azi înainte îi spune “acasă”. Acasă este căsuța ei din Lipău, căsuță care în ultimele două luni a fost aranjată și pregătită de colectivul Adăpostului de noapte, cu sprijinul a numeroși oameni cu suflet mare, să dispună de toate cele necesare unui trai decent.

Ana – Maria Osvath este dovada vie a faptului că atunci când îți dorești ceva din toată inima, reușești. A avut parte de-a lungul vieții de numeroase greutăți. A muncit 25 de ani ca și contabilă. A trecut printr-un divorț, a pierdut tot ceea ce avea, o boală a lovit-o crunt și nu a mai putut efectiv să muncească și așa a ajuns să trăiască la Adăpostul de noapte. E un om ca noi, un om care a găsit în colectivul centrului social și în beneficiari un ajutor, un suport moral. Timp de 11 ani, iată, Adăpostul de noapte a fost pentru Ana-Maria Osvath casa ei, cu o familie mare căreia îi împărtășea bucuriile, tristețile și supărările. În cei 11 ani trăiți la Adăpost, doamna Ana – Maria Osvath și-a strâns cu grijă banii din pensia primită și și-a îndeplinit cel mai mare vis al său, acela de a avea la bătrânețe propria sa casă.

În luna iunie a primit cheia de la căsuța sa. Azi, cu inima plină de emoții, s-a mutat acasă. Căsuța a trecut în ultimele săptămâni printr-o serie de lucrări de reparații, spațiile au fost zugrăvite și utilate. Pentru tot efortul depus de colectivul Adăpostului de noapte și de oamenii care i-au dăruit mobilier și aparatură electrocasnică, doamna Ana-Maria Osvath, cu lacrimi de bucurie în ochi, nu are decât cuvinte de mulțumire.

Chiar dacă s-a mutat din Adăpost, Centrul Social de Urgență pentru Adulți, personalul, toți cei care au fost apropiați sufletului ei, vor continua să o ajute și în continuare, să îi fie alături în anii ce vin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.