Mersul pe jos este benefic pentru organism

Mersul pe jos are numeroase beneficii pentru organismul nostru, indiferent de vârstă. Și asta pentru că mersul pe jos activează circulația.

Un mers pe jos eficace trebuie efectuat într-un ritm susținut și egal, o atitudine naturală și îmbrăcăminte comodă. Nu faceți pași prea mari, adaptați-vă la lungimea picioarelor, între 0,75 și 1,10 m în medie.

Recomandarea societatilor medicale este sa mergi pe jos cel putin 30 de minute, in ritm alert, in cele mai multe zile din saptamana. „Alert” inseamna ca poti vorbi in timp ce mergi, dar nu poti canta. Daca programul nu-ti permite acest timp, poti merge in mai multe sesiuni mai scurte (de exemplu, 3 sesiuni de cate 10 minute fiecare), de-a lungul zilei, insa nu renunța.

Poti porni sa mergi cinci minute pe zi in prima saptamana si apoi poti mari timpul cu inca cinci minute la fiecare alta saptamana pana cand vei ajunge la cel putin 30 de minute de mers pe jos. Pentru a obtine beneficii si mai mari pentru sanatate, tinteste 60 de minute de mers pe jos in majoritatea zilelor saptamanii. Cand esti pregatit, fixeaza-ti ca obiectiv sa faci 10.000 de pasi pe zi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.