Cum va mentineti smartphone-ul in siguranta ?

Vă puteți securiza telefonul Android menținându-l actualizat și evitând descărcarea aplicațiilor de origine necunoscută sau îndoielnică. 

Iată 8 sfaturi pentru a spori securitatea smartphone-ului și a ceea ce stocați pe acesta:

1. Evitați să furnizați informații personale

Este posibil ca mesajul text care pare a fi de la banca dvs. să fie de fapt o tentativă de phishing. Dacă primiți solicitări prin e-mail sau text pentru informații despre conturile dvs. de la orice companie, contactați direct compania pentru a confirma solicitarea. Același sfat este valabil și pentru apăsarea linkurilor din e-mailurile sau mesajele nesolicitate.

2. Folosiți un cod PIN, o parolă sau un model pentru a vă bloca telefonul

Configurarea este ușoară. Pentru majoritatea dispozitivelor Android, accesați Setări de locație și securitate pentru instrucțiuni. Utilizatorii iOS pot găsi aceste funcții în opțiunile generale ale setărilor lor.

3. Descărcați aplicații numai din magazinele de aplicații de încredere

Dacă căutați un joc nou sau ceva mai productiv, utilizați locuri precum Google Play. Asigurați-vă că verificați evaluările și recenziile dacă acestea sunt disponibile și citiți politica de confidențialitate a aplicației pentru a vedea exact la ce funcții de telefon va avea acces, dacă o descărcați.

4. Faceți o copie de rezervă a datelor

Aceasta este mai mult despre protejarea și restaurarea informațiilor dvs. în caz de dezastru. Cu un back-up, vă puteți salva contactele, muzica, imaginile, videoclipurile și documentele în cloud. 

5. Păstrați actualizat sistemul de operare și aplicațiile

Există, de obicei, actualizări periodice ale ambelor, care nu numai că adaugă funcții noi, dar oferă și o securitate mai intensă.

6. Deconectați-vă de pe site-uri după ce efectuați o plată

Dacă faceți o bancă sau faceți cumpărături de pe telefonul dvs. smartphone, deconectați-vă de pe aceste site-uri, odată ce tranzacțiile sunt finalizate. Alte sfaturi includ să nu vă stocați numele de utilizator și parolele pe telefon și să evitați tranzacțiile în timp ce sunteți pe o rețea Wi-Fi publică.

7. Opriți Wi-Fi și Bluetooth atunci când nu sunt utilizate

Vă gândiți la ele ca la modalități de conectare la ceva, dar hackerii le pot folosi pentru a se conecta la dispozitivul dvs. și a vă accesa datele.

8. Protejați-vă investiția

Pierderea smartphone-ului poate fi destul de stresantă. În fiecare zi, 200.000 de dispozitive sunt pierdute, furate sau deteriorate. S-ar putea să fiți surprinși de prețul ridicat în afara contractului al înlocuirii unui smartphone pierdut cu o marcă și un model echivalent.

Pentru a preveni acest lucru, luați în considerare o asigurare iPhone sau orice alt telefon. Asigurarea acoperă o gamă largă de incidente, inclusiv lovituri sau căderi, contact cu lichide, presiune, incendiu și trăsnet, scurtcircuit, supratensiune și furt prin efracție sau tâlhărie.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.