500 de locuri scoase la concurs în instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei

În perioada 2 – 14 septembrie 2021, se organizează o nouă sesiune de înscriere pentru tinerii care doresc să urmeze una dintre instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Tinerii care doresc să devină jandarmi, pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, pentru subofițeri de jandarmi fiind disponibile, în total un număr de 500 de locuri.

Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere care se completează de către candidat în mod lizibil, cu pix/stilou de culoare albastră, se semnează si se transmite, exclusiv în format electronic la adresa de e-mail a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare resurseumane@jandarmeriasatumare.ro în perioada 02–14 septembrie 2021 (inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică). La primirea cererii tip de înscriere, unitatea de selecție atribuie candidatului codul unic de identificare, precum și centrul zonal la care este arondat și le comunică la adresa de e-mail indicată de către candidat, în termen de cel mult 1 zi lucrătoare de la data înregistrării.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar, în final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Proba de evaluare a performanţei fizice se susține în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrul zonal de selecție la care este arondat.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 9 octombrie 2021, la unitățile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor județene în funcție de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepția situațiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unitățile de recrutare vor fi desemnate unități de selecție prin ordin/dispoziție a inspectorului general.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale și ale fiecărei instituții de învățământ:

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/

– http://www.jandarmeriasatumare.ro/anunturiadmiteri.html

După fiecare probă de concurs, școlile vor publica pe site-urile proprii rezultatele obținute de candidați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.